Kreaboost: Kop

The pronunciation of "kop"

English version of this post

Det er mandag, ferien er forbi, og jeg starter op med kreaboost igen. Tanken bag kreaboost er at inspirere alle – ikke bare “de kreative” –  til at udforske deres skaberevner men en overkommelige ugentlig udfordring lige midt i hverdagen.

Begrænsing og frihed

Kreativitet fungerer godt med en blanding af frihed og begrænsning. I den berømte Bauhaus-skole arbejdede man fx på at skabe denne blanding i nogle af de opgaver, de studerende blev stillet. En opgave kunne fx angive et bestemt form, som alle skulle arbejde med, fx en stol. Til gengæld måtte de selv vælge, hvilket materiale, stolen blev lavet i. Eller omvend sådan at de studerende fik at vide, at opgaven bestod i at udforske et bestemt materiale, fx filt, som de til gengæld måtte give et hvilket som helst formmæssigt udtryk.

 

DESIGN-AND-FORM-ITTEN-2

 

Et ord eller udtryksform

Jeg vil i det næste stykke tid i kreaboost undersøge, hvad der sker både for dig, kære læser, og mig selv, når jeg omsætter dette princip i en lidt redigeret form. En gang om måneden vil jeg præsentere en ny udfordring. Enten i form af et inspirationsord, som man kan arbejde videre med i en hvilken som helst udtryksform, eller en udtryksform, som man kan benytte til et hvilket som helst indhold.

Har du lyst, må du meget gerne dele det, som du skaber på baggrund af månedens udfordring. Dels kan det motivere dig til at lave noget, dels er det spændende og inspirerende at se, hvad andre har lavet og høre deres kommentarer til det, som du har lavet. Tag et billede af det, du har skabt, film det, eller optag det, hvis der er tale om lyd. Del det på Instagram eller Facebook tagget med #kreaboost og evt. #mosbergs. – Håber du har lyst til at lege med!

Månedens ord er “kop”

Denne måneds ord er “kop”; et utroligt dagligdags og almindeligt ord. Men tænk over ordet, smag på det, vend og drej en kop i hånden. – Hvilke billeder får du i dit hoved? Hvordan føles den? Hvilken plads har koppen i din hverdag?  Skab noget på baggrund af de tanker, følelser, oplevelser, som ordet “kop” sætter i gang hos dig. Udtryksformen er fri. Det kan være en dans, noget i strik, et digt, en film, et foto osv.

Her er nogle eksempler på ganske forskellige værker, som forholder sig til en kop:

 

PugholmKakao
Kakao af Lars Pugholm

 

梅がかやどなたが来ても欠茶碗

plum blossom scent–
for whoever shows up
a cracked teacup

Haiku af Issa Koybayashi, oversat af David G. Lanoue

 

MarinCup
Smeltende kop af Livia Marin

 

 

GemGem

0 Replies to “Kreaboost: Kop

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *