En bog med sommerminder

Sponsoreret indlæg

Saal-digital har søgt efter fotoglade mennesker, som havde lyst til at afprøve og anmelde deres fotobøger. Jeg er en af dem og sidder nu med en fin, lille bog, der rummer billeder fra højdepunkterne af familiens sommer i år. Lige nu tilbyder Saal-digital faktisk et åbningstilbud med en rabat på 110 kr for en fotobog, der koster mindst 185 kr. Tilbudet gælder indtil slutningen af september.

Bogens format

Min fotobog måler 21×15, så det er en handy, lille sag. Alligevel kan den rumme rigtig meget på de 13 dobbeltsider, som den indeholder. Jeg valgte at betale ekstra for at undgå en stregkode bagpå, og har valgt en mat forside.

Fotobog fra Saal-digital

Jeg valgte at lave bogen kun med billeder taget på min iphone SE, og var meget spændt på, om de ville være af høj nok opløsning og give et godt resultat. Heldigvis blev resultatet flot med klare, skarpe billeder.

I de fleste fotobogsprogrammer, jeg har arbejdet med, er der en indikator på, om ens billeder er af høj nok opløsning, i forhold til at blive pæne på tryk. Det var uklart for mig, om denne funktion var indbygget i Saal-digitals program. Alle mine billeder var dog markeret med grønt, som typisk i den slags programmer betyder, at de er gode nok. Men på den anden side var jeg ikke sikker på, om denne markering faktisk havde denne betydning. Her kunne der altså godt være en mere tydelig kommunikation i programmet.

At sætte bogen op

Jeg har lavet nogle fotobøger før og Saal-digitals program til opsætning af bogen minder meget om de andre programmer, jeg har arbejdet med. Programmet indeholdt funktioner med auto-layout, så man bare vælger et layout og de billeder, der skal ind i bogen. Så kan programmet klare resten, og man kan herefter rette til.

Jeg arbejdede dog uden noget præ-layout, men bestemte selv, hvordan jeg ville have billederne placeret på siderne. Programmet var nemt at arbejde med, og man kan lave sit layout, som man vil. Der er også mulighed for at tilpasse og beskære billeder inde i programmet.

Fotobog fra Saal-digital

Saal-digital udbyder desuden en særlig mulighed til folk, som til dagligt arbejder med InDesign, idet man kan bruge det program til at sætte sin fotobog op, hvis man ønsker det. Det er dog ikke noget, som jeg afprøvede.

Hvide kanter

Det var nemt at sætte fotobogen op og bruge programmet. Dog har jeg en enkelt anke: Visse steder i den færdige bog er billederne skåret lidt indenfor kanten, så der kommer en hvid streg frem.

Fotobog fra Saal-digital

Det er min egen skyld, for der kom under opsætningen en del advarsler om, at billeder var udenfor layoutet. Jeg sørgede med vilje for, at alle billeder, som var placeret i kanten gik ud over denne for at sikre, at der ikke kom hvide kanter. Men åbenbart har jeg misforstået, hvordan kanterne skæres, for jeg har nogle steder fået en lille, hvid kant. Jeg kan ud fra det færdige resultat ikke gennemskue, hvorfor den hvide kan kun optræder nogen steder og ikke over det hele. Alle steder har jeg som sagt placeret billederne, så de gik ud over kanten. Måske er det simpelthen tilfældigt?

Heldigvis er skæringen pæn på de fleste sider. Men jeg kan i hvert fald opfordre til, at man tager programmets advarsler mere alvorligt end mig, hvis man bestemmer sig for at lave et fotobog hos Saal-digital.

Nemt med et flot resultat

Alt i alt er jeg meget tilfreds med min fotobog og kan anbefale Saal-digital ift. funktionalitet og service. Jeg har dog ikke tjekket prisen i forhold til andre udbydere, men med åbningstilbudet er de i hvert fald konkurrencedygtige.

Fotobog fra Saal-digital

Faktisk blev min mand og jeg enige om, at vi skal have lavet flere fotobøger med alle de billeder, der bare ligger på en ekstern harddisk og aldrig bliver set af nogen.

 

2 Replies to “En bog med sommerminder

Comments are closed.