Man kunne jo også … brodere!

Da jeg var fem-seks år, broderede jeg med min mors hjælp en taske til min farmors curlers. Siden da har jeg ikke rigtig broderet. Ikke før der sidste år, mens jeg sad i bilen på vej mod Belgien på sommerferie, pludselig for en ide i mig om, at jeg ville brodere noget.

Broderi er et skønt håndværk, der bestemt ikke behøver at være det mindste “pænt” eller nuttet. Det kan være lige så voldsomt, mærkeligt eller smuk, som man ønsker. Der er en meditativ kvalitet ved at bevæge nålen op og ned gennem stoffet, og alt efter tålmodighed kan man kaste sig over større eller mindre projekter. Der findes masser af fine kits med skabelon, stof og tråd, som er lige til at gå i gang med, hvis du ikke har mod på bare at improvisere eller selv tegne dine motiver. – Jeg skal nok vise nogle af de kits, jeg selv er mest vild med, her på bloggen snart.

Det er ikke svært at brodere, og man kommer rigtig langt med nogle simple sting. Jeg havde selv glemt nærmest alt, men fandt en uvurderlig ressource online, nemlig Juby Alyas Kolls broderivejledning. Her kan man slå utroligt mange forskellige sting op.