Fredagsfund: Fuld farve på 2018

Ifølge mange forskellige indretningseksperter bliver 2018 året, hvor de stærke farver igen rykker ind i boligen. Så er du i tvivl om lige nu, om du skal gå efter hvide vægge og møbler eller mere farve, så peger trenden altså på det sidste. Trends er selvfølgelig en ganske fjollet grund til at tage nogen valg overhovedet, ikke mindst fordi udpegelsen af nye trends som regel handler om at få os til at købe nye ting, selvom det vi har, er aldeles udmærket.  Men, hungrer du efter farve i din bolig, kan det jo være, at de nye bud på farver kan være til inspiration. De forskellige producenter og eksperter har forskellige bud på, hvilke farver, der bliver hotte, og i dagens fredagsfund leger jeg med.

Rødlige og brune nuancer

IKEA er en af de store spillere, som for nylig i deres nyhedsbrev spåede stærke farver i brune og rødlige nuancer et stor år i 2018. Det samme gør Bo Bedre og den norske malingproducent Jotun. Der er farver som teracotta, blush, rust, og bourdeaux, ikke postkasserød eller pink.

blush
foto via amara.com

 

lady-minerals-10683-cashmere.jpg
foto Jotun

Personligt er jeg mere til klar og rene farver, som pink eller postkasserød, men disse mere douche toner er smukke og klassiske, så de fortjener bestemt en genkomst.

 

Juveltoner

Den engelske betegnelse “jewel tones” dækker over en farveskala med klare og mørke grønne, blå eller violette nuancer. – Tænk smagrader og safirer. Juveltonerne har allerede været fremme et stykke tid, men internationale og danske eksperter er langt fra færdige med dem. Det gælder fx Boligmagasinet og Country Living.

cf17-new-romanticism-1
foto via dulux.co.uk
groene-tafelstyling-gedekt-le-creuset.jpg
foto & styling Marij Hessel for vtwonen

Jeg elsker både blå og grøn, og juveltoner dukker op rundt omkring i mit hjem. Så det er en farvetendens, jeg kan slutte helhjertet op om.

 

Ultraviolet

Pantone, firmaet bag den førende internationale farvestandard, udnævner hvert ord en farve til at være årets farve. Disse valg er ikke speciet møntet på boligindretning og er først og fremmest et reklamestunt, som især de amerikanske medier, går meget op i. I år har de udpeget farven ultraviolet, som er en skrap dame.

pantone-color-of-the-year-2018-ultra-violet-banner
foto og grafik Pantone

 

Det er en farve, jeg personligt synes er for kras til større vægflader og møbler, selvom Tricia Guild tilbage tilbage i slutningen af 90erne og 00erne faktisk mestrede at bruge denne farve til perfektion. På den anden side kunne den klassiske Togo sofa fra Ligne Roset i denne farve bestemt få mig til at skifte mening …

pantone_2018_ultra_violet_interiors_frenchbydesign_blog_12
foto via French by design

 

pantone_2018_ultra_violet_interiors_frenchbydesign_blog_3
foto via French by design

 

Hvilke farver tænder du på for tiden?

 

 

 

 

 

 

 

 

2 Replies to “Fredagsfund: Fuld farve på 2018

  1. Jeg er glad i knallblå og okergul, men kler meg ofte i svart – litt for å ikke vekke oppmerksomhet, kanskje. Og fordi det er så mørkt nå. Nydelig interiører du har funnet fram til. Et rom kunne jeg gjerne tenkt meg å fargelegge.

    1. Måske er der netop brug for okkergult midt i mørket?! Kender godt det med at gå i sort, og det skal der også være plads til. Men farverigt tøj gør i hvert fald mit humør godt 😉 Jeg ville gerne se det rum, du valgte farve til. Elsker selv stærk blå og gul sammen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *