Fredagsfund: Tegneseriemøbler

Da jeg var teenager i 80erne var memphis-stilen hot. Jeg stødte på det farverige design i Bo Bedre, som jeg elskede at læse. Der var dog ikke et udtryk, der faldt i min smag den gang. Jeg syntes, at stilen var disharmonisk og rodet. Det er den på mange måder også, for intentionen var, ud over at lege og eksperimentere, at gøre op med modernismens strenge renhed. Som det så ofte går, er jeg i dag begejstret for design, man kan se som en slags arvtager til Memphis. Derfor er der i denne uges fredagsfund fokus på tegneserieagtig og legende møbelkunst.

 

Arkitektoniske rulleskabe

Når man kigger ned over Adam Nathaniel Furmans side med projekter, er der tale om rene memphis-vibes. – Måske i lidt federe farver og med mere spræl. Jeg er totalt forgabt i et af hans seneste projekter: et par rulleskabe, der ligner en meget farverig tegneserieby med art deco aner.

nakano-twins-adam-nathaniel-furman-furniture-design_dezeen_sq2-1704x1704
Foto via Deezen

 

En betonklods til kaffe

Umiddelbart er der ikke noget særligt postmoderne over denne espressomaskine, som er en prototype designet af AnZa. Og dog! – Designet leger bestemt med både form og materialer, og det overdimensionerede håndtag tilføjer en masse humor. Jeg ville elske at brygge kaffe på sådan en.

anza-espresso-machine-designboom-06.jpg
Foto via designboom

 

En dame der slår benene væk under en

Jeg ved ikke om denne utrolige, flettede sofa fra Moroso mest ligner et kæmpemæssigt stykke lakridskonfekt eller en sommerfugl. Madame Dakar, som sofaen hedder, er designet af Ayse Birsel & Bibi Seck. Fruen er flottere at se på, end at sidde i, men et stykke forrygende møbelkunst er det.

219-e1517342922869.jpg
Foto via Moroso

 

Pump dig op til arbejde

Designeren Nika Zupancs repertoire indeholder både det ekstravagante og humoristiske. Her er begge dele kombineret i hendes kontorstol, Homework chair. 

Homework-Chair-Side3
Foto via Nika Zupanc

 

Et kunstværk af hylder

Norske OGN har skabt en serie hylder, der nærmest er et kunstværk i sig selv. De referer til en modernistisk snarere end en postmoderne inspiration, men derfor synes jeg stadig, at de passer fint ind her.

6-ready
Foto via nokoanna

GemGem

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *