Fredagsfund: Maskot maskot

Japan og Tokyo kører stadig rundt i kroppen på mig, og temaet for denne uges fredagsfund er japanske maskotter. I Japan er der en stor kærlighed til alt, der er nuttet (kawaii), og man bruger det nuttede i stort set alle sammenhænge. Alle, lige fra politiet til jernbaneselskabet, har selvfølgelig en kær maskot.

 

Pipo-kun

Tokyo Politis maskot hedder Pipo-kun og er en sød lille fyr med en antenne på hovedet.

antena

Han er en ældre herre, der fejrede 30 års jubilæum sidste år. Ifølge Japan Info kommer hans navn af de engelske ord for “folk” og “politi”, og han blev skabt for at give Tokyos politistyrke et mere venligt ansigt.

pipofamily

 

Michika Ekino

Tokyo Metros maskot, Michica Ekino, er af nyere dato og blev skabt i 2013 som et led i selskabets sociale mediestrategi. Måske derfor er hun ikke så tydelig på Tokyo Metros hjemeside, men har i stedet sin egen Facebook-side.

Michika

 

Sin unge alder til trods har Ekino ikke desto mindre allerede ført til en del kontroverser. Hun blev nemlig redesignet fra sit oprindelige lidt buttede og konservative udseende, til et mere regulært ainime-look. Man mente, at hun så bedre kunne måle sig med de andre jernbaneselskabers mere sexede maskotter. Mens nogen syntes om ændringerne, var kritikken alligevel så voldsom, at designet måtte ændres.

Ekino

 

Impossible girls

For nogle år siden lavede Toyota Japan ikke mindre end 40 forskellige maskotter til at markedsføre deres hybridversion af Prius. De fleste af bilens dele havde hver deres anime-pige tilknyttet. Åbenbart er dette ikke en udsædvanlig måde at markedsføre produkter på til visse målgrupper.

impossibleGirls.png

impossibleGirlsPrius

Der er dog ikke meget spor af denne kampagne i dag hos Toyota, så måske virkede den ikke helt efter hensigten?

Hvilke maskotter bliver valgt til OL i Tokyo?

Det virker meget passende at slutte af med et kig på de seks finalister i konkurrencen om at blive maskot for OL 2020, der afholdes i Tokyo. Lige i disse dage er skolebørn over hele Japan i gang med at vælge, hvilke af de tre par, der bliver valgt som officielle maskotter for OL og de Paraolympiske Lege. Resultatet bliver offentliggjort til sommer.

2017-12-07-mascot-thumbnail.jpg

GemGemGemGemGemGem

2 Replies to “Fredagsfund: Maskot maskot

Comments are closed.