Put te i småkagerne

Jeg er blevet vild med matcha te – grøn, japansk te – som smagsgiver i desserter og søde sager. Teens bitterhed og parfume er perfekt sammen med noget mere blødt og sødt. Mens jeg var i Tokyo sørgede jeg for at få et matcha-is næsten hver dag, og her hjemme er især mine rustikke matcha småkager et hit. Det er en opskrift, som jeg har tilpasset fra en amerikansk opskrift. Jeg tilføjer mandler, lidt groft mel og stødt te frem for te-pulver. Det giver en mere rustik kage, hvor orignialopskriften giver nogle flotte, grønne kager.

 

Rustikke matcha-småkager

ca. 45 småkager

Ingrendienser

  • 115 g blødt smør
  • 2 dl sukker
  • 2 æg
  • 0,5 dl mandelmel
  • 0,5 dl rugmel eller anden grov mel
  • 1,5 dl hvedemel
  • 1,5 spsk matchapulver eller 2-2,5 spsk stødt matchate
  • 1 tsk bagepulver
  • en knsp salt

Fremgangsmåde

  1. Rør smør og sukker meget luftigt.
  2. Rør æggene i et af gangen.
  3. Hvis du bruger te frem for pulver så stød 2-3 spiseskefulde te så fint som muligt i en morter. Si de største, grenede dele fra.
  4. Bland de tørre ingrendienser og vend dem i lidt af gangen.
  5. Afkøl dejen i mindst en time, men hellere tre og gerne natten over.
  6. Opvarm ovnen til 160 grader.
  7. Rul dejen til kugler på størrelse med en hel valnød uden skal. Er dejen meget blød kan den sættes i toppe på bagepapiret med teskeer. Husk godt med mellemrum, da kagerne flyder ud ved bagning.
  8. Bag i 12-15 min til bunden bliver gylden og kagerne ikke længere er våde i midten.
  9. Afkøl på bagerist.
  10. Opbevares i tætsluttende dåse – hvis de da holder så længe.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *