Fredagsfund: Ud over det gængse skønhedsideal

Selvom Instagram ofte får skældud af bl.a. for politikerne for at stresse unge mennesker – som meget belejligt dermed kan skubbe ansvaret fra sig og glemme alt om deres egen retorik, fremskridtsreformer og pres for hurtig genneførelse af uddannelse – synes jeg, at det er inspirerende at følge med, fordi så mange forskellige mennesker poster billeder fra deres (eller andres) liv. En billedgenre, der er meget populær er “outfit of the day” (#ootd) eller modedagbogen. Det er egentlig ikke en genre, der normalt har min interesse, men nu hvor jeg sælger tøj holder jeg lidt mere øje med den slags. Derfor er jeg på det seneste stødt på mange spændende instamodebloggere, der overskrider det gængse skønhedsideal ved at være for tykke, gamle, grimme, kønsuspecifikke, handicappede eller på andre måder for meget. Noget som jeg personligt finder meget mere inspirerende end det gængse skønhedsidel. For meget kan man aldrig få nok af, synes jeg.

 

@timeless_styling

Det var Elizabth Kingston, kvinden bag @timeless_styling, der først fangede min interesse for Instagrams modebloggere. Når jeg ser hendes fantastiske billeder får jeg med det samme lyst til at være mere modig med mit udseende. Ud over alderen er Kinston rimeligt ukontroversiel, men det fik mig i gang med at undersøge, hvad der ellers var der ude.

 

 

@hello.dit.blog

En del plussize instagrammere gør meget for at være ekstra sexede eller flotte eller farvestrålende. Det kan godt føles lidt, som om de bevidst eller ubevidst forsøger at kompensere for deres størrelse, selvom de jo netop argumenterer for, at der ikke er noget i vejen med dem, bare fordi de ikke er tynde. Det jeg finder inspirerende ved hello dit er, at billederne er nedtonede og virker ærlige. Om de er “ærlige” eller er i den forbindelse ligegyldigt, fordi de får mig til at tænke, at jeg også i endnu højere grad kan stå ved min egen krop med dens deller og dobbelthager og tyndt hår.

 

 

@theemmaverse

Dette er ikke kun en modeblog, men kvinden bag er en af de mange, som har bestemt sig for at elske sin krop med dens naturlige behåring. Jeg har i mange år i princippet gået ind for naturlig behåring på kvinder, men selv haft svært ved at efterleve det, når jeg gik med bare ben eller badetøj. Det føltes bare så grimt at gå med behårede ben. Denne sommer har jeg gjort det mere, og jeg er tanknemlig for alle kvinder, som er med til at hjælpe sig selv og hinanden med at omfavne deres kroppe, som de nu en gang er.

 

https://www.instagram.com/p/BmJTF9mnUAq/?utm_source=ig_web_copy_link

 

@aaron_philip

aaron philip beskriver sig selv som en “elf cyborg babygirl” og overskrider på alle måder det “normale” med sin stil, med sit handicap, sin hudfarve og sin kønsidentitet.  Det kan kun inspirere, synes jeg, især når man tænker på det mod og kreativitet det må have krævet at sige “se på mig, jeg er skøn”.