Lav din egen taske på et minut

Jeg har tidligere skrevet om furoshiki; den japanske kunst at bruge stof til nem, smuk og bæredygtig indpakning og opbevaring. Japanerne har forfinet kunsten at skabe smukke tekstiler, som bare kalder på at blive brugt. Især til tasker bruges der ofte håndtag af forskellige slags, selvom taskerne også kan laves uden.

 

Nu har jeg sammen med Louise fra byCow udviklet nogle simple læderhåndtag, som kan bruges til alt fra håndtasker, skuldertasker og store opbevaringsposer. Håndtagene er fremstillet lokalt i vegetabilsk garvet kærnelæder (ds. uden brug af kemi), som får en rigtig flot patina med tiden. Beslag og nitter er i messing.

 

Det bæredygtige element er, at du med et håndtag og forskellige stykker stof (gerne fra genbrug) kan lave mange forskellige tasker, og at stoffet og håndtaget kan genbruges igen og igen.

 

Sådan binder du din egen furoshiki-taske

Det er virkelig nemt at binde sin egen furoshiki-taske. Alt du har brug for er et læderhåndtag og et stykke stof, gerne bomuld, der er omkring 90×90 cm eller større.

Bind en knude i hvert hjørne af et stykke stof i en passende størrelse, og sørg for at snipperne for enden af knuderne er ca. 10 cm lange.

Stik herefter snipperne to og to igennem messingringene og ud igennem den bagerste ring igen. Dermed holdes stoffet fast og låses af ringene. Din taske er klar til brug.