Velkommen til Mosbergs, som både er en online butik og en blog.

 

Vintage, genbrug og upcycling

Det vigtigste for mig er, at butikkens varer er baseret på genbrug og upcycling. Jeg ønsker ikke at tilføje endnu flere nye og billige varer til verden, men ser det derimod som mit projekt at tilføje ny værdi til de ting, der allerede er produceret. Mosbergs sælger først og fremmest vintage kimonoer, som jeg selv udvælger og henter i Japan. Derudover sælger jeg upcyclet tøj ud fra en hensigt om at tilføje ekstra værdi til helt almindeligt genbrugstøj.

 

Kreativitet og det gode nok liv

Bloggen er først og fremmest startet som et kreativt projekt med fokus på inspiration, skabelsesprocesser og det, der kommer ud af dem. Jeg tror grundlæggende på, at alle mennesker er fulde af kreativitet, men at mange holder sig tilbage, fordi de har nogle billeder af kreativitet, som de ikke kan se sig selv i. Jeg er også meget optaget af “det gode nok liv” – det liv, der er godt, givende, eftertænksomt og rummeligt uden at være glittet, stræbsomt og perfekt.

Herudover skriver jeg om kunst/håndværk. Ds. både håndarbejde, design og kunst. Det er noget relativt nyt, at man skelner mellem kunst med stort K og kunsthåndværk eller håndarbejde. Tidligere var alt dette opfattet som håndværk, der først og fremmest krævede stor teknisk kunnen. Jeg vil her gerne holde fast i den forståelse af de genstande og ideer, der kommer ud af kreative processer, fordi jeg er mere optaget af processen og værket, end af om det skal rubriceres på den ene eller anden måde af en eller anden autoritet.

 

Kvinden bag

Jeg hedder Sara Mosberg Iversen og er en kreativ sjæl midt i 40erne. Når jeg ikke fotograferer, broderer, tegner, skriver digte eller blogger, er jeg medieforsker på Syddansk Universitet. Jeg er også mor til to skønne tvillinger, og gift med en dejlig mand. Familien er fuldent med vores søde, lille hund, Chika.

Mosbergs er et fritidsprojekt for mig (i hvert fald indtil videre), som handler om nogle af de ting, der optager mig. Her udtaler jeg mig ikke som forsker, men som privatperson.

 

Samarbejde

Jeg er altid på udkig efter spændende samarbejdspartnere, og ikke mindst ift. at udvikle videre på konceptet for min online butik. Jeg vil dog også gerne anmelde varer og services, når bare det passer ind Mosbergs værdigrundlag: kreativ anvendelse af eksisterende ressourcer.