Om Mosbergs

Mosbergs sælger originale, japanske vintagekimonoer, upcyclet genbrugstøj, kvalitetsgenbrug og håndlavede, japanske ure fra Dedegumo. Forretningen hviler på fire bærende principper:

1) Bæredygtighed

Verden i dag lider under de rige nationers overforbrug. -Ja, det er vores, mit og dit! Tøjfremstilling er yderst miljø- og klimabelastende. Frem for at købe nyt hele tiden, bør vi derfor genbruge så meget som muligt og kun købe nyt, når det er strengt nødvendigt.

Mosbergs efterstræber at føre en bæredygtig forretning på alle måder.

2) Mangfoldighed 

Mennesker er forskellige af sind og krop, og Mosbergs ønsker at hylde denne mangfoldighed. Mine varer henvender sig til (primært) kvinder i alle aldre, størrelser, og hudfarver. Da det især kan være en udfordring at finde flot og spændende tøj i de større størrelser, vægtes de særligt når det gælder upcycling.

3) Personlighed

Mosbergs vil gerne vise, at genbrug ikke er et ringere valg. Tværtimod ønsker jeg at tilføje masser af personlighed og skønhed til enhver garderobe. Jeg udvælger altid mine varer med blik for kvalitet og æstetik, hvad enten der er tale om vintage kimonoer eller genbrugstøj. 

Når jeg upcycler genbrugstøj efterstræber jeg en håndlavet og rustik æstetik frem for det polerede og pæne.

4) Nej til hurtig mode

Historisk set har tøj været kostbart at fremstille, fordi det var en tidskrævende proces. Tøj er blevet brugt, genbrugt og syet om, indtil der kun var laser tilbage. Det er forholdsvis nyt, at tøj er blevet så billigt, som det er i dag, hvor nogen ligefrem køber en bluse og smider den væk i stedet for at vaske den. Den lave pris dækker over en kolossal mængde af vand, gødning, pesticider, menneskeliv og natur, der forbruges i skabelsen af alt for billigt tøj.


Jeg hedder Sara Mosberg Iversen og er en kreativ sjæl sidst i 40erne. Når jeg ikke fotograferer, broderer, tegner, skriver digte eller blogger, er jeg medieforsker på Syddansk Universitet. Jeg er også mor til to skønne tvillinger, og gift med en dejlig mand. Familien er fuldent med vores søde, lille hund, Chika.

Mosbergs er et fritidsprojekt for mig og har fokus på de ting, der optager mig. Her og på min blog udtaler jeg mig ikke som forsker, men som privatperson.