Lang violet vintagekimono med blomster og silkebælte

DKK799,00

Lang violet vintagekimono med blomster og silkebælte

SKU: 020-7 Category: Tags: , ,

Mørkviolet, lang vintagekimono med store blomster og blade i turkis, bleggul, rød og grålilla. Kimonoen er håndsyet i et blødt, men fast silkestof, som er meisen-vævet. Kimonoen er foret med ubleget lærred, dette er måske tilføjet senere, da syningen her ikke er helt usynlig alle steder i modsætning til resten. Der følger et turkis, vintagebælte i silke med, og det er tanken, at kimonoen kan bruges som housecoat.

Meisen-vævning er en form for ikat-teknik, der vandt frem i Japan i starten af 1900-tallet. Her spændes trenden ud i hele sin længde, og derefter males et mønster på trådende, inden stoffet væves. Meisen-tekstiler kendetegnes ved deres klare farver og mønsterets let flimrende, utydelige kvalitet.

Denne kimono er mellem 94 og 75 år gammel. Selvom den er utrolig velholdt, er tidens tand ikke gået helt ubemærket hen over den. Jeg synes, det er en del af charmen, at kimonoen bærer lidt af sin historie med sig. På denne er der rundt omkring små, mørke pletter, men de er ikke særligt tydelige på det mørke stof. Enkelte steder er der også løse tråde. Foret har enkelte pletter og løse tråde. Både alder og mangler afspejles i prisen.

Kimonoen måler 58 cm over ryggen og er 143 cm lang. Den vil passe godt til en str. XS, S og M.

Der er tale om en original, brugt, japansk kimono i rigtig god stand, når alderen tages i betragtning. Den stammer fra den tidlige Shōwa-periode, ds. et tidspunkt mellem 1926-1945.

Prisen er inklusiv moms og fri fragt.

Farve

Størrelse

, ,

Materiale

,

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Kun kunder, der er logget ind og har købt denne vare, kan skrive en anmeldelse.